Poniedziałek 17.02.2025r.
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem. Szynka wieprzowa, ser zakąska nitki,ogórek zielony, mix sałatek i papryka czerwona. Kawa zbożowa. II śniadanie: Orzechy włoskie i winogrona ciemne.(1,6,7,8)
Obiad: Żurek z wędliną, jajkiem i ziemniakami. Ryż z jabłkami. Kompot. (1,3,9)
Podwieczorek: Koktajl truskawkowy (maślanka+truskawki mroż) banan i biszkopty. (1,3,7)
Wtorek 18.02.2025r.
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem i pomidorem. Grzane kiełbaski wieprzowe „Pyszne”, ketchup. Herbata. II śniadanie: Jabłka i żurawina suszona. (1,5,6,8)
Obiad: Krem dyniowy z grzankami. Gulasz drobiowy z indyka, ziemniaki, I bukiet warzyw, II sałatka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i papryką. Kompot. (1,7,9)
Podwieczorek: Kisiel z mandarynką. Herbatniki. Jogurt naturalny typu Grecki. (1,5,7,8,11)
Środa 19.02.2025r.
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem i miodem. Mleko z płatkami kukurydzianymi. Herbata. II śniadanie: Talarki jabłkowe i daktyle. (1,5,6,7,8,11)
Obiad: Rosół z makaronem. Kotlecik drobiowy w cieście, ziemniaki, I ogórek kiszony II fasolka szparagowa zielona. Kompot. (1,3,9)
Podwieczorek: Deser mleczny (jogurt naturalny+ granola+ banan). Wafelki. (1,5,7,8,11)
Czwartek 20.02.2025r.
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem. Ser żółty Gouda, filet z makreli w pomidorach sałatka zielona, zrodkiewka i roszponka. Kawa zbożowa. II śniadanie: Marchewka i morele suszone. (1,4,5,6,7,8,11)
Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami. Karczek w sosie własnym, kasza, I surówka z białej kapusty II marchewki mini. Kompot. (7,9)
Podwieczorek: Galaretka z bitą śmietaną, winogrona zielone i herbatniki.
Piątek 21.02.2025r.
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem. Pasztet drobiowy, jajko, rukola, papryka żółta i ogórek zielony. Kawa zbożowa. II śniadanie: Mandarynki i rodzynki. (1,5,6,7,8,11)
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem. Ryba smażona- filet z dorsza, ziemniaki, I kalafior z wody, II surówka z marchewki i jabłka. Kompot. (4,7,9)
Podwieczorek: Budyń waniliowy. Melon. Herbatniki z żurawiną.( 1,5,7,8,11)
10.02.2025r. poniedziałek
śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem. Kiełbasa Lisowiecka, pasztetowa kremowa, rukola, papryka czerwona i sałatka rzymska. Kawa zbożowa.
II śniadanie: Talarki jabłkowe i mandarynka.(1,6,7)
obiad: Zupa ziemniaczanka. Kluski leniwe z masłem. Jabłka. Kompot. (1,7,9)
podwieczorek: Jogurt „Piątuś”, pomarańcze i herbatniki. (1,5,7,8).
11.02.2025r. wtorek
śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, serkiem almette i pomidorem..
Mleko z płatkami owsianymi. II śniadanie: Banan i orzechy włoskie. (1,5,6,7,8) obiad: Krupnik. Kotleciki z polędwiczek wieprzowych, ziemniaki, I buraki z chrzanem, II kalafior z wody. Kompot. (1,9)
podwieczorek: Kisiel z rodzynkami. Kruche ciasteczka. Mleczko. (1,5,7,8,11)
12.02.2025r. środa
śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem. Twaróg, tuńczyk w oleju, ogórek kiszony, sałatka mix i pomidor. Kawa zbożowa.
II śniadanie: Morela suszona i jabłko. (1,4,5,6,7,8,11)
obiad: Zupa z soczewicy z ziemniakami. Pulpeciki wieprzowe, sos pomidorowy, ryż, I fasolka szparagowa żółta, II surówka z kiszonej kapusty. Kompot. (1,3,7,9)
podwieczorek: Serek „Kiri”. Gruszka i kiwi. Biszkopty. (1,7)
13.02.2025r. czwartek
śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem. Szynka z indyka, ogórek zielony i papryka żółta. Kawa zbożowa. II śniadanie: Gruszka, daktyle. (1,5,6,7,8,11)
obiad: Zupa jarzynowa z lanym ciastem. Pieczeń z indyka w sosie własnym, ziemniaki i bukiet warzyw gotowany na parze. Kompot. (1,9)
podwieczorek: Surówka z marchewki, jabłka, pomarańczy i rodzynek. Herbatniki. Mleczko smakowe.(1,5,7,8)
14.II.2025r. piątek WALENTYNKI (mus owocowy i babeczki)
śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem. Pasta jajeczna, rzodkiewka i szczypiorek. Kawa zbożowa. II śniadanie: Rodzynki i jabłka. (1,3,5,7,8,11)
obiad: Zupa pomidorowa z ryżem. Medaliony rybne, ziemniaki, I surówka z białej kapusty, II brokuły. Kompot. (1,3,4,7,9)
podwieczorek: Babeczki. Melon. Herbata owocowa. (1,6,7)
I.2025r. poniedziałek
śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem. Szynka wieprzowa, pasztet drobiowy, sałatka rzymska, pomidor i ogórek zielony. Kawa zbożowa.
II śniadanie: Banany i daktyle. (1,5,6,7,8)
obiad: Barszcz biały z ziemniakami. Racuchy drożdżowe z jabłkami. Kompot.(1,3,7,9)
podwieczorek: Deser „Bajka” (jogurt grecki+mus owocowy+granola). Wafelek.(1,5,6,7,8,11)
4.II.2025r. wtorek
śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem i serkiem almette śmietankowym.
Mleko z płatkami - musli. Herbata. II śniadanie: Jabłko i żurawina.(1,5,6,7,8,11)
obiad: Zupa krem z groszku zielonego z groszkiem ptysiowym.
Gulasz z indyka, ryż, I sałatka lodowa z pomidorem i kukurydzą
II fasolka szparagowa zielona. Kompot. (1,7,9)
podwieczorek: Galaretka z bitą śmietaną i bananem. Wafelek ryżowy. (7)
5.II.2025r. środa
śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem. Filet z makreli w oleju, twaróg, szpinak, ogórek kiszony i rzodkiewka. Kawa zbożowa.
II śniadanie: Marchewka i orzechy włoskie. (1,4,5,6,7,8)
obiad: Zupa ogórkowa z ryżem. Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietankowym, ziemniaki, I brokuły z wody, II surówka z czerwonej kapusty. Kompot. (1,9)
podwieczorek: Jabłko z konfiturą opiekane. Biszkopty. Jogurt Grecki. (1,7)
6.II.2025r. czwartek
śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem. Szynka z indyka, ser żółty, kiełki, papryka czerwona i sałatka zielona. Kawa zbożowa.
II śniadanie: Talarki jabłkowe i mandarynka. (1,6,7)
obiad: Rosół z lanym ciastem.
Kotlet drobiowy , ziemniaki, I mizeria, II marchew mini. Kompot. (1,3,7,9)
podwieczorek: Budyń czekoladowy. Jabłko. Herbatniki.
7.II.2025r. piątek
śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem. Jajko, serek topiony, papryka żółta, roszponka i szczypiorek. Kawa. II śniadanie: Marchewka i gruszka.(1,3,6,7)
obiad: Zupa pomidorowa z makaronem. Medaliony z morszczuka pieczone, ziemniaki, I surówka z marchewki z jogurtem, II brukselka. Kompot. (1,3,4,7,9)
Podwieczorek: Chałka z dżemem morelowym. Kakao. Banan. (1,6,7)
27.I.2025r. poniedziałek
śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa Lisowiecka, szynka drobiowa, pomidory, biała rzodkiewka i sałata zielona. Kakao.
II śniadanie: Banan i żurawina. (1,5,6,7,8,13)
obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami. Zapiekany ryż z jabłkami. Kompot. (7,9)
podwieczorek: Jogurt truskawkowy (jogurt naturalny + truskawki). Chrupki kukurydziane. Biszkopty. (1,3,5,7,8)
28.I.2025r. wtorek
śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem. Ser żółty, szynka wieprzowa, papryka czerwona, ogórek zielony i rukola. Kawa zbożowa.
II śniadanie: Jabłko, rodzynki. (1,7)
obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami. Gulasz wieprzowy, kasza,
I brokuły, II ogórek kiszony. Kompot.(1,7,9)
podwieczorek: Grysik na mleku z gorzką czekoladą, rodzynki, herbatniki, banan.(1,5,6,7,8,11)
29.I.2025r. środa
śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem i miodem. Mleko z płatkami owsianymi. Herbata. II śniadanie: Talarki jabłkowe i gruszka. (1,7,)
obiad: Krupnik. Kotlet schabowy, ziemniaki, I surówka z kiszonej kapusty,
II groszek zielony. Kompot.(1,3,9)
podwieczorek: Kisiel owocowy i mandarynki. Chrupki kukurydziane. Mleczko smakowe.(7)
30.I. 2025r. czwartek
śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem. Makrela wędzona, twaróg, mix sałatek, rzodkiewka i ogórek kiszony. Kawa zbożowa.
II śniadanie: Marchewka i daktyle. (1,4,5,7,8,11)
Obiad: Zupa włoska z makaronem. Pieczeń z indyka, ryż, I sałatka lodowa z sosem ogrodowym, II fasolka szparagowa żółta. Kompot. (1,9)
podwieczorek: Banan, jabłko, winogrona czerwone i jogurt grecki. Ciasteczka owsiane z żurawiną.(1,5,7,8,11)
31.I.2025r. piątek
śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem. Jajko gotowane, ser żółty, papryka żółta, szpinak i szczypiorek. Kawa zbożowa.
II śniadanie: Morele suszone i jabłko. (1,3,5,7,8,11)
obiad: Krem dyniowy z grzankami. Paluszki rybne, ziemniaki, I surówka z białej kapusty, II bukiet warzyw z wody. Kompot wieloowocowy.(1,3,4,7,9)
podwieczorek: Rogal z twarożkiem śmietankowym. Kakao. Jabłko. (1,3)
20.I.2025r. poniedziałek
śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem. Szynka wieprzowa, pieczeń, sałatka rzymska, papryka żółta i pomidory. Kakao.
II śniadanie: Jabłko i rodzynki. (1,5,6,7,8,11,13)
obiad: Zupa ziemniaczana. Makaron z serem. Tarte jabłko. Kompot. (1,7,9)
podwieczorek: Mandarynka, jabłko, jogurt naturalny i biszkopty. (1,3,7)
21.I.2025r. wtorek
śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem i twarogiem. Mleko z płatkami kukurydzianymi. II śniadanie: Winogrona i talarki z gruszki.(1,7)
obiad: Krem jarzynowy z grzankami. Pieczeń z karczku, ziemniaki,
I buraki, II ogórek kiszony. Kompot.(1,7,9)
podwieczorek: Galaretka z bitą śmietaną, pomarańcze i herbatniki.(1,7)
22.I.2025r. środa
śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem i ogórkiem. Parówka firmowa gruba, ketchup i herbata. II śniadanie: Banan i żurawina. (1,5,8,7,11,13)
obiad: Rosół z ryżem. Makaron z sosem mięsno-warzywnym. Kompot. (1,9)
podwieczorek: Budyń z sosem malinowym. Wafelki. (1,5,7,8,11)
23.I. 2025r. czwartek
śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, rolada schabowa, mozzarella kulki, bazylia, pomidory i roszponka. Kawa zbożowa.
II śniadanie: Marchewka i mandarynki. (1,5,6,7,13)
Obiad: Zupa kalafiorowa z makaronem. Kotlet drobiowy w cieście, ziemniaki, I fasolka szparagowa żółta, II sałatka z białej kapusty. Kompot.(1,3,7,9)
podwieczorek: Chałka z masłem i twarożkiem. Herbata. Melon.(1,7)
24.I.2025r. piątek
śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, twaróg, jajko gotowane, rzodkiewka, szczypiorek i mix sałatek. Kawa zbożowa.
II śniadanie: Morele suszone i jabłko. (1,3,5,7,8,11)
obiad: Zupa pomidorowa z lanym ciastem. Filet z morszczuka smażony, ziemniaki, I surówka z kiszonej kapusty, II marchew mini z wody. Kompot wieloowocowy.(1,3,4,7,9)
podwieczorek: Jabłko, banan i gruszka. Jogurt grecki. Herbatniki. (1,3)